Eco solarni sustavi

Eco solarni sustavi Vam osiguravaju stalnu opskrbu sanitarnom potrošnom toplom vodom temperature do 55 °C, uz visoku energetsku učinkovitost i smanjenje Vašeg CO2-otiska. Osim toga, možete očekivati i smanjenje ukupnih troškova za energiju.

Zahvaljujući svom naprednom dizajnu i konstrukcijskim rješenjima paneli za Eco sustave, ali i sve sustave solarnih dizalica topline, mogu se postaviti i na krov i na fasadu zgrade što Vama omogućuje da očuvate željeni izgled zgrade, a da pri tom ne morate žrtvovati učinkovitost sustava. Sustav je pouzdan i ne osigurava da možete bezbrižno uživati u jeftinoj toploj vodi.

Instalacija sustava je jednostavna, te ilustrativno prikazana na slikama, te se obično završava u jednom danu. Veći zahvati na kući nisu potrebni, jer se razvodi samo dvije manje cijevi od spremnika do panela, a sam spremnik se lagano spaja na Vaš postojeći razvod tople vode. Na raspolaganju su Vam i Eco solarni sustavi sa dodatnom spiralom koje se mogu dodatno priključiti i na Vaš već postojeći konvencionalni kotao tako da imate rezervu u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Kod sustava za priprema potrošne tople vode koji rade u sklopu sustava grijanja, često se javlja potreba za upotrebom kotla i ljeti, ali s malim toplinskim opterećenjem kao bi se mogle pokriti potrebe za toplom vodom. Ovo je nepovoljno za učinkovitost kotla, ali i za komfor korisnika koji mora paliti ili (u slučaju kotla na drva/pelete) dopunjavati gorivo u kotlu. Ugradnjom kombiniranog sustava koji uključuje i ECO solarnu dizalicu topline ostvaruje se mogućnost zagrijavanja vode tijekom ljetnih mjeseci. Tada se samo koristi sustav obnovljivih izvora energije, te se ujedno pokrivaju i nenadana vršna opterećenja klasičnim kotlom. Na taj se način osigurava dostupnost potrošne tople vode u potrebnim količinama, a bez potrebe za ljetnim radom predimenzioniranih kotlova namijenjenih grijanju.

Ukoliko imate želite dodatne informacije ili ponudu ovakvog sustava slobodno nas kontaktirajte ili preuzmite neku od ponuđenih brošura i kataloga.

Mogućnost sufinanciranja iz EU fondova

Ugradnja sustava obnovljivih izvora energije u objektima raznih namjena može ostvariti subvenciju iz europskih fondova. Iskorištavanjem dostupnih subvencija se značajno smanjuje vrijeme povrata investicije.

Moguće je ostvariti subvencije od 40% do 80%, a više o mogućnosti subvencioniranja možete doznati na našoj stranici o dobivanju poticajnih sredstava iz europskih i državnih fondova.

Europski strukturni i investicijski fondovi

Imate pitanja?

Obratite nam se sa povjerenjem

Info telefon

Nazovite nas

Broj telefona

Email

Ispunite online obrazac

Pošaljite nam email