Shema bazenskog solarnog sustava
Primjer spajanja kombiniranog sustava OIE na bazenski sustav

Uživanje na bazenu, 365 dana u godini

ITRS vam nudi mogućnost uživanja u Vašem bazenu cijele godine s niskom potrošnjom energije. Uz patentirane Solar Block sustave solarne dizalice topline na raspolaganju Vam je besplatna energija kako sunca, tako i okolišnog zraka tijekom cijele godine. Odabirom ovog inovativnog rješenja za grijanje bazena riješit ćete se visokih računa koji nastaju prilikom grijanja bazena konvencionalnim načinom i konačno si moći priuštiti da uživate u toplom bazenu kad god i koliko god poželite. Izborom Solar Block sustava odabirete smanjenje troškova održavanja i zdraviji okoliš. Naše iskustvo u proizvodnji i ugradnji sustava je naša garancija za izvrsnu uslugu.

Bazenski Solar Block sustavi koriste istu tehnologiju kao i Solar Block sustavi za centralno grijanje, ali koriste izmjenjivač od titana koji osigurava dugovječnost i trajnost pogona u kontaktu s bazenskom vodom. Naravno da bazenski sustav nije ograničen samo na grijanje bazena, nego je moguće koristiti ga kao kompletno rješenje za grijanje kuće, pripremu potrošne tople vode i grijanje bazena. Ovo čini Solar Block sustav idealnim rješenjem i za Vašu vikendicu ili apartmane.

Kod bazenskih sustava u kojima se priprema topla voda ili kondicionira zatvoreno plivalište, a koji su u sklopu sustava grijanja često se javlja potreba za upotrebom kotla i ljeti. Kotao tada radi s malim toplinskim opterećenjem da bi mogao pokriti samo potrebe bazena. Ovakav princip rada je dosta nepovoljan za učinkovitost kotla, ali i za komfor korisnika koji mora paliti ili (u slučaju kotla na drva/pelete) dopunjavati gorivo u kotlu. Ugradnjom kombiniranog sustava ostvaruje se mogućnost zagrijavanja bazenskog sustava tijekom ljetnih mjeseci, isključivo obnovljivim izvorima energije. Time se ujedno pokrivaju nenadana vršna opterećenja klasičnim kotlom. Takvim načinom rada moguće je osigurati željene količine i temperaturu bazenske vode i zatvorenog plivališta.

Ukoliko imate želite dodatne informacije ili ponudu ovakvog sustava slobodno nas kontaktirajte ili preuzmite neku od ponuđenih brošura i kataloga.

Mogućnost sufinanciranja iz EU fondova

Ugradnja sustava obnovljivih izvora energije u objektima raznih namjena može ostvariti subvenciju iz europskih fondova. Iskorištavanjem dostupnih subvencija se značajno smanjuje vrijeme povrata investicije.

Moguće je ostvariti subvencije od 40% do 80%, a više o mogućnosti subvencioniranja možete doznati na našoj stranici o dobivanju poticajnih sredstava iz europskih i državnih fondova.

Europski strukturni i investicijski fondovi

Imate pitanja?

Obratite nam se sa povjerenjem

Info telefon

Nazovite nas

Broj telefona

01 6600 434

Email

Ispunite online obrazac

Pošaljite nam email

Kontaktirajte nas