Europski strukturni i investicijski fondovi
Energetska modernizacija u industrijskoj proizvodnji
Energetska modernizacija u industrijskoj proizvodnji

Mogućnost sufinanciranja iz EU fondova

U sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija Europske unije provode se natječaji za provođenje mjera energetske učinkovitosti u raznim granama privrede. Ovi javni natječaji za dodjelu sredstava objavljuju se na internet stranicama strukturnih fondova, no iako su u pravilu natječaji po sustavu rang lista, svejedno prednost u njima imaju prijavitelji koji natječaj dočekaju spremni, jer je vrijeme za pripremu projekta nakon objave natječaja često kratko. U takvim uvjetima su pravovremena reakcija i prijava ključni za uspješno dobivanje sredstava.

ITRS d.o.o svojim korisnicima nudi mogućnost ranog obavještavanja i pripreme za natječaj, te ukoliko nam se obratite mi Vas možemo kontaktirati kada se natječaj objavi. Tim možete steći prednost u postupku dobivanja subvencija. Osim toga ITRS d.o.o. svoje korisnike vodi kroz postupak prikupljanja dokumentacije i pripremiti ponudu za natječaj, čime se omogućuje brza i efikasna prijava na natječaj, te povećava mogućnost dobivanja subvencija.

U do sada objavljivanim natječajima iznosi subvencija su iznosili od 45% do 85%, pri čemu je iznos subvencije ovisio o veličini poduzeća, pri čemu su veći postoci subvencije dostupni za manja poduzeća.

Izrada stručnog projekta

Prijave na natječaj za dobivanje subvencije zahtijevaju projektno rješenje za sve mjere koje se prijavljuju izrađeno od strane ovlaštenih inženjera odgovarajućih struka. ITRS d.o.o. nudi kompletnu uslugu u ovom polju, te Vam možemo izraditi projekte za elektrotehničke, strojarske i građevinske mjere u sklopu Vaše prijave.

Ovi projekti uključuju projekte grijanja i hlađenja, pripreme tople vode (sanitarne i procesne), grijanje bazena, sustave ventilacije, sustave rekuperacije topline iz pogona i sa strojeva, zamjenu kompresorskih stanica, zamjenu strojeva, zamjenu postojeće rasvjete LED rasvjetom, fotonaponske elektrane, energetsku obnovu ovojnice objekta, te druge slične mjere.

Do sada smo uspješno izradili desetke ovakvih projekata za razne prijavitelje diljem države. Osim toga, kao dodatnu vrijednost za Vas, izrađujemo i pomažemo u pripremi sve potrebne dokumentaciju za prijavu na natječaj i provođenje odabranih mjera.

ITRS

Imate pitanja?

Obratite nam se sa povjerenjem

Info telefon

Nazovite nas

Broj telefona

01 6600 434

Email

Ispunite online obrazac

Pošaljite nam email

Kontaktirajte nas