Moderni sustavi grijanja i hlađenja

Velik broj kućanstava koristi zastarjele sustave grijanja, koji su ili nepovoljni kako za okoliš tako i za kućni budžet ili su neadekvatni za zahtjeve modernog kućanstva. U prvom slučaju se obično radi o kotlovima na lož ulje ili ne-kondenzacijskim kotlovima na plin koji štete okolišu, a ujedno su i svake godine sve skuplji kako (neizbježno) raste cijena fosilnih goriva. U drugom slučaju se radi primarno o klasičnim pećima na drva koje zahtijevaju značajan rad korisnika i ne mogu ostvariti razinu ugode u cijelom objektu koja je moguća sa centralnim sustavom grijanja.

Iz tih razloga moguće je ostvariti smanjenje troškova i povećanje ugodnosti boravka u prostoru primjenom mjera energetske modernizacije, u sklopu koje se izbacuju stari energenti i sustavi i zamjenjuju novima.

Obnovljivi izvori energije

u budućnosti postati obavezna stupanjem na snagu Europske direktive koja obavezuje postizanje statusa „zgrade gotovo nulte energije“ svih novih i rekonstruiranih objekata.

Za Vaš dom moguće su četiri mjere obnovljivih izvora energije: fotonaponska elektrana za proizvodnju električne energije, solarni kolektori za proizvodnju tople vode i grijanje, te sustavi dizalica topline i kotlova na biomasu za grijanje prostora. Ugradnjom ovih sustava moguće je značajno smanjiti troškove, te se približiti energetskoj neovisnosti Vašeg objekta. Također ćete značajno smanjiti Vaš utjecaj na okoliš i postati aktivan sudionik u procesa rješavanja problema klimatskih promjena. Uz to ovakve mjere često mogu dobiti i poticajna sredstva kojima se dodatno povećava njihova isplativost.

ITRS nudi kompletnu uslugu uvođenja ovakvih sustava u Vaš dom, od izrade projekta, prijave na natječaje za dobivanje subvencija, do same ugradnje odabranog sustava.

Imate pitanja?

Obratite nam se sa povjerenjem

Info telefon

Nazovite nas

Broj telefona

Email

Ispunite online obrazac

Pošaljite nam email